ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Υλικά
8 ξυλάκια για σουβλάκι
½ κιλό πράσινα φασολάκια (βελόνες)
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες (μέτριο μεγεθος)
Βινεγκρετ Βασιλικό (συνταγή ΕΔΩ)
150 γραμμάρια bacon ξεροψημένο και ψιλοκομενο
1 κούπα τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση παρμεζάνα
¾ της κούπας αμύγδαλα αλατισμένα (ψημένα και ψιλοκομένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βυθίζουμε τα ξυλάκια σε νερό για 30 λεπτά (να τα σκεπάζει)
Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να ειναι τραγανά. Σουρώνουμε, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Σουρώνουμε ξανά αφού κρυώσουν και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Βάζουμε τις γαρίδες με τη βινεγκρετ του βασιλικού σε μια πλαστική σακούλα και σφραγίζουμε. Μαρινάρουμε για 15 λεπτα περίπου ανακατεύοντας που και που μέσα στη σακούλα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μπωλ).
Βγάζουμε τις γαρίδες, τινάζουμε την περιττή μαρινάδα και περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια που έχουμε μουσκέψει στο νερό και τις ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά (ή μέχρι να γίνουν ροζ), σε δυνατό γκριλ.
Τις αφαιρούμε από τα ξυλάκια και τις ανακατεύουμε στο μπωλ με τα φασολάκια, το bacon, το τυρί, τ’ αμύγδαλα και το υπόλοιπο της βινεγκρέτ. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το άρωμα προαιρετικά
Καλή όρεξη