ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ

8 πάτους αγκινάρας
½ κιλό αρακά
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα καρότα
2 πατάτες
6 κ.σ.  ελαιόλαδο
Μάραθο ή άνιθο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό νερό
Χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμυδάκι. Ρίξτε το καρότο, την πατάτα, και τον αρακά και ανακατέψτε τα λιγο με το λάδι-κρεμμύδι. Αφήστε τα να βράσουν 3-4 λεπτά και σβήστε με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ σε 2 λεπτά περίπου ρίξτε και τις αγκινάρες με το κεφάλι κάτω και το κοτσάνι επάνω. Περιχύστε με το ζεστό νερό, αλατοπιπερώστε και κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Ανακατέψτε το λεμόνι με το κορν φλάουρ και λίγο ζουμί από το φαγητό και μόλις τελειώσει το 20λεπτο ρίξτε το μίγμα στην κατσαρόλα.
Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουν μελώσει τα υλικά.

More in RECIPES
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα 100 ml ελαιόλαδο 1 κιλό...

Close