ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1200 γρ. αρνίσιο μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
Αλάτι
Πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. κύμινο
400 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
500 γρ. μαρούλι
30 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος(κρατάμε λίγο για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα)
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
3 κρόκοι αυγού
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα) και επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας μέχρι να πάρει το αρνί μας χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το κύμινο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας (μέτρια) και βράζουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, χοντροκόβουμε το μαρούλι (δεν θέλουμε να χαθεί στο φαγητό μας).
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κρατάμε και λίγο στην άκρη για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τομαρούλι στην κατσαρόλα μας, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός. Ρίχνουμε και μία χούφτα από τον άνηθό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει στο μπολ με το αυγολέμονο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (3-5 κουταλιές), αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άνηθο, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.
Καλή όρεξη