BURRITOS ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
Υλικά
½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ κουταλάκι έτοιμο μείγμα για μπριζόλες
Ελάχιστο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
1 πιπερια κομμένη
1 ματσάκι κόλλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γραμ. τυρί (ή τυριά) ημίσκληρο προτιμάτε
4 tortillas
1 avocado σε φέτες
1 κουπάκι γιαούρτι
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο κρέας το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα για μπριζόλες και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα προθερμασμένη, μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με ελάχιστο λάδι μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά) και κατόπιν τ ανακατεύουμε με τον κόλιανδρο (ή το μαϊντανό) σ΄ενα μπωλ.
Σκουπίζουμε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας να μην έχει καθόλου υγρά, τη λαδώνουμε και την προθερμαίνουμε.
Βάζουμε μέσα το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεροψηθεί αλλά να μη στεγνώσει. Προσθέτουμε και τα τυριά και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε στο γιαούρτι το ξύσμα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σ ένα σκεύος τις tortillas και όσο είναι ζεστές γεμίζουμε με κρέας, μια ποσότητα από τα λαχανικά, αβοκάντο και μια μεγάλη κουταλιά από το γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη