ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 2 εκατοστά, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ανάμεικτα λαχανικα΄(αρακά καρότα)
1 φλυτζάνι βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο σε ψιλά κομμάτια
1 κουτ. σούπας τσίλι πάστα
2 αυγά
5 κουτ. σουπας σόγια σως
1 κουτ. σησαμέλαιο
5 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα μίξερ με μαχαίρια (ή εναλλακτικά το κάνουμε στο χέρι) και το ψιλοκόβουμε μέχρι να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτάλι λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν για 2 λεπτα. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον αρακά και τα καρότα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το τσίλι να μαγειρευτούν για λίγο και να πάρουν το αρωμα των υπολοίπων και τέλος ρίχνουμε μέσα το ρύζι του κουνουπιδιού και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας απαλά.
Συγκεντρώνουμε όλο το μείγμα αυτό στη μια πλευρά του τηγανιού και στο άλλο σπάμε μέσα τ αυγά, ρίχνουμε επάνω 1 κουταλι σόγια σως και ανακατεύουμε σαν ομελέτα. Μόλις ψηθούν, τ ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε και την υπόλοιπη σογια σος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα λαχανικά σύμφωνα με το γούστο μας.
Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με το σησαμέλαιο και τα πράσινα κρεμμυδάκια.

Καλή όρεξη

More in RECIPES
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια 250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη 100...

Close