ΦΑΛΑΦΕΛ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια ρεβίθια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό να φουσκώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε για να μην εχουν υγρασία.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σ ένα μπλέντερ να γίνουν σαν χοντροκομμένος πουρές και
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και το καλύπτουμε με ζελατίνα. Το αφήνουμε μια ώρα περίπου να σφίξει.
Τα χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια και με τις παλάμες μας τα ισιώνουμε ελαφρώς.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και στη συνέχεια από πάνω τα φαλάφελ>
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο μεριές.
Τα σερβίρουμε ζεστά

Καλή όρεξη

More in RECIPES
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ 750 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες σε χοντρό τρίφτη...

Close