ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθι
2 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 μεγάλα αβγά
½ του φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
½ του φλυτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό (και λίγο για το γαρνίρισμα)
¼ του φλυτζανιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ του φλυτζανιού τριμμένη φέτα
¾ του φλυτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμένουμε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία και βάζουμε σ΄ενα ταψάκι με λαδόκολλα το κολοκύθι με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει και να πάρει καστανό χρώμα.
Χαμηλωνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 170 βαθμούς
Σ΄ενα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τ αυγά, την κρέμα, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, τη μισή φέτα και τη ντομάτα εκτός από 2 κουταλια της σούπας.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση που να μπορεί να μπει και στο φούρνο) τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών κι αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ή έως ότου πάρει γύρω γύρω χρυσαφί χρώμα.
Μεταφέρουμε στο φούρνο είτε με το τηγάνι είτε σε άλλο σκεύος αφού καλύψουμε με τις φέτες το κολοκύθι και με τη φέτα.
Το αφήνουμε στο κέντρο μέχρι να είναι ψημένο το κέντρο και να έχει πάρει χρυσαφί χρώμα η φέτα
Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με λιαστή ντομάτα και βασιλικό.
Καλή όρεξη