ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΕ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
¼ φλυτζανιού σόγια σος
¼ φλυτζανιού μέλι
2 κουταλιές σούπας ξύδι (κατά προτίμηση ρυζιού)
1 κουτάλι της σούπας σος τσίλι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλι της σούπας τριμένο τζίντζερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμένουμε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τις φτερούγες με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και κατόπιν τις απλώνουμε σ’ ένα ταψί και ψήνουμε μέρχι να γίνουν τραγανές.
Εν τω μεταξύ σ’ ενα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του φρέσκου κρεμμυδιού και του σουσαμιού και βράζουμε σε σιγανί φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό σιρόπι (περίπου 10 λεπτά).
Σ ένα μπωλ βάζουμε το σιρόπι και τις ψημένες φτερούγες, τις ανακατεύουμε καλά και κατόπιν τις τοποθετούμε ξανά στο ταψί και τις ψήνουμε και πάλι για 3 με 5 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει το σιρόπι.
Γαρνίρουμε με κρεμμύδι φρέσκο και σουσάμι.
Καλή όρεξη