ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
4 μέτρεις ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ντοματοπολτό
2 σκελίδες σκόρδο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο (στη μύτη ενός κουταλιού)
½ κουταλάκι κανέλα
1 φύλλο δάφνη
2 κουταλιές βούτυρο
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κιλό κριθαράκι
1 φλυτζάνι κασέρι τριμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί ή μια γάστρα.
Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι, τις προσθέτουμε στο κρέας, μαζί με τον ντοματοπολτό, τα καθαρισμένα σκόρδα,την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την μαργαρίνη και το νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο. Περίπου στα 40 λεπτά ψησίματος κι αφού έχει μαλακώσει το κρέας  προσθέτουμε το αλάτι, νερό αν χρειάζεται και το κριθαράκι Αφήνουμε να ψηθεί γι άλλα 20 με 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά για να μη κολλήσει το κριθαράκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την κανέλα. Στο τέλος σβήνουμε το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το τυρί και αφήνουμε μέσα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει από πάνω μια κρούστα.

Καλή όρεξη

 

More in RECIPES
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 1 μέτριο κουνουπίδι 2 Αυγά 100 γραμμαρια αλεύρι για όλες...

Close