ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κουνουπίδι
2 Αυγά
100 γραμμαρια αλεύρι για όλες τις
100 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Λαδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει ή το κάνουμε στον ατμομάγειρα. Το λιώνουμε με το πιρούνι αφήνοντας κάποια μεγαλύτερα κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ωραίο πηκτό χυλό. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιά -κουταλιά από το μείγμα, μέχρι 4-5 κουταλιές ώστε να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλό οι τηγανίτες μας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε ζεστές.
Καλή όρεξη