ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΥΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιλέτο βακαλάο σε φέτες
6 μετρια κρεμμύδια
1 μικρό ποτηρι λευκο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμύδια σε ροδέλες.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την ζάχαρη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμισθεί το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί. Τοποθετούμε τις φέτες μπακαλιάρου από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (ανάλογα με τον φούρνο μας). Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλη όρεξη