ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
3 πατάτες
3 κρεμμύδια
500 γρ. άσπρα μανιτάρια
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. ζωμό λαχανικών προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε χωρίς να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε στα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το φαγητό μας σ΄ένα ταψί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό της αρεσκείας μας. Ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το φαγητό μας να μείνει με το λαδάκι.
Καλή όρεξη
(Συνταγή και φωτογραφία από το cookeatup.com)