ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες μέτριες
2 πράσα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα πρασα. Ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, τα πιπεριά, το σκόρδο λιωμένο, τον πελτέ διαλυμένο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό ζεστό ως τη μέση της κατσαρόλας μας και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις δούμε ότι μαλάκωσαν οι πατάτες, πιέζουμε 3 -4 κύβους με ένα πηρούνι ώστε να γίνουν χυλός μέσα στο φαγητό και το αφήνουμε να στίψει μέχρι να μείνουν οι πατάτες με μια αραιή σάλτσα.

Καλή όρεξη

More in RECIPES
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΕ

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι...

Close