ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκατοστό, χτυπημένες ελαφρά
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
20 γρ. Βούτυρο
70ml ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
160 γρ. Λιαστή ντομάτα στραγγισμένη και κομμένη λωρίδες
2 ντομάτες καθαρισμένες από φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες
500ml ζωμός καραβίδας
20ml ξύδι βαλσαμικό
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/4 κουταλιά της σούπας πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό καραβίδας μαζί με τη λιαστή ντομάτα και βράζετε για 20’, μέχρι να μείνουν 300 ml περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε τα 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 4’, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε το μπαλσάμικο, τις φρέσκιες ντομάτες, βράζετε για 1’ και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό καραβίδας μαζί με τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτετε το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, βράζετε για 5’ ακόμα και περνάτε τη σάλτσα από μπλέντερ και ψιλή σήτα. Κρατάτε τη σάλτσα ζεστή.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τα 20ml ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο ελαφρά. Προσθέτετε τα φιλετάκια πεσκανδρίτσας, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνετε τη σάλτσα και συνεχίζετε να βράζετε για 3’ ακόμα.
Σερβίρετε τη σάλτσα σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε τα φιλετάκια πεσκανδρίτσας. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και στολίζετε με ένα φύλλο φρέσκου βασιλικο.

Καλή όρεξη

(συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου)

More in RECIPES
ΠΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΜΕ ΦΕΤΑ)

ΥΛΙΚΑ Για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ. 1 λεπτή ζύμη...

Close