ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Ρεβύθια
2 λίτρα νερό
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Χυμός Λεμονιού κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και τ αφήνουμε ως έχουν για περίπου μισή ώρα. Αυτή ειναι η διαδικασία του γρήγορου μουλιάσματος για τα όσπρια. Εναλλακτικά τα βάζουμε να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό τουλάχιστον για 12 ώρες. Προσωπικά επειδή πάντα ξεχνιέμαι ακολουθώ την πρώτη εναλλακτική.
Σουρώνουμε τα ρεβυθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν αφαιρόντας ανά διαστήματα τον αφρό που θα σχηματιστεί
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και το ελαιόλαδο και κλείνουμε με το καπάκι. (ή τα βάζουμε σε χύτρα και ακολουθούμε τις οδηγίες της)
Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να χυλώσουν.
Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι για όσους το προτιμούν.
Συνοδεύεται με φρυγανισμένο ψωμί αρωματισμένο με λαδι και σκόρδο,
Συνοδεύεται με φρυγανισμένο ψωμί αρωματισμένο με λαδι και σκόρδο,