ΤΣΙΓΑΡΕΛΙ (ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο χόρτα εποχής
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
Καυτερή και γλυκιά πάπρικα
½ ματσακι μάραθο
½ άνιθο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουτάλι της σούπας ντοματοπολτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα χόρτα και αλάτι και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε κάπου το νερό τους.
Στην ίδια κατσαρόλα αφού την σκουπίσουμε από το νερό, ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα και τον ντοματοπολτό. Τα σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το νερό από τα χόρτα που κρατήσαμε , χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Δεν πρέπει να μείνουν με πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 2 κρεμμυδάκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Σερβίρεται χλιαρό και συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί με λουκάνικα, με αυγα τηγανητά και με νούμπουλο το κερκυραϊκό αλαντικό
Καλή όρεξη