ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΕΝΙΡΛΙ

Για 5 πίτσες των 30 εκ. ή 2 – 3 με διάμετρο 38 – 40 εκ. η καθεμία.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι σταρένιο
1/2 κουτ. σούπας αλάτι
20 γρ. νωπή μαγιά, σε κομματάκια
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
300 ml νερό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και τη μαγιά. Υστερα προσθέτουμε τη ζάχαρη, Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, για να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη γεύση που αφήνει το χλώριο. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα, αρχίζουμε το ζύμωμα και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λίγο-λίγο. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Με αυτή την ποσότητα ζύμης μπορούμε να φτιάξουμε περίπου 5 πίτσες των 30 εκ. ή 2 – 3 με διάμετρο 38 – 40 εκ. η καθεμία.

More in RECIPES
ΑΡΝΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΥΛΙΚΑ 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκ....

Close